Reimagine: de nieuwe strategie van Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover onthult een nieuwe toekomstgerichte strategie genaamd "Reimagine". Deze strategie geeft een geheel nieuwe invulling aan de merken Jaguar en Land Rover. Het doel van "Reimagine" is om de vooruitgang op het gebied van technologie en duurzaamheid te versnellen, ter ondersteuning van de visie van Jaguar Land Rover op moderne luxe.

 

‘’ Reimagine is our roadmap for the future; it is our strategy to realise our vision to be proud creators of the most desirable, modern luxury brands, for the most discerning of clients.’’ 

 - Jaguar Land Rover

 

 

Vanaf 2025 zullen alle nieuwe Jaguar modellen uitsluitend leverbaar zijn met een volledig elektrische aandrijving. De verwachting is dat vanaf 2030 alle Jaguar modellen in de showroom volledig elektrisch zijn. Deze modellen zullen een vernieuwend design en grensverleggende technologie bieden. Hiermee creëert Jaguar een unieke ervaringen voor klanten.

Jaguar Land Rover streeft naar koolstofneutraliteit tegen 2039 in de toeleveringsketen, producten en activiteiten. Als onderdeel van deze ambitie bereidt Jaguar Land Rover zich ook voor op de verwachte invoering van brandstofceltechnologie met schone waterstof, aangezien deze industrie steeds meer voet aan de grond krijgt. De ontwikkeling is al aan de gang met prototypes die binnen de komende twaalf maanden op de Britse wegen arriveren.

Naast duurzaamheid richten de toekomstplannen zich ook op technologie en digitale innovatie. Jaguar Land Rover is pionier op het gebied van technologieën zoals Over-The-Air mogelijkheden, waarmee er unieke digitale diensten, functies en ervaringen kunnen worden geleverd aan klanten. Door samen te werken met start-ups en scale-ups via de Open Innovation strategie, blijft het merk nieuwe ideeën en kansen verkennen op het gebied van onder andere duurzaamheid, connectiviteit en elektrificatie.

Ook het strategisch samenwerkingsverband met innovators zoals NVIDIA, voor geautomatiseerde rijsystemen en AI-aangedreven services vanaf 2025, en Wolfspeed, voor verbeterde prestaties en bereik van elektrische voertuigen, blijft Jaguar Land Rover zich innoveren.